Fatih Mobil
sidebar search EN

Bilgi Evi Öğrencileri Bilgilerini Test Ediyor

Fatih Belediyesi Bilgi Evleri’nde yıl boyunca her ay deneme sınavları yapılarak, öğrencilerin PYBS ve LGS sınavlarına hazırlık aşamasında eksiklerini önceden tespit etmesi ve daha sıkı hazırlanmaları sağlanıyor.

4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeylerinde aylık olarak yapılan deneme sınavlarında Fatih Belediyesi Bilgi Evlerine kayıtlı olan öğrenciler; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleriyle ilgili soruları çözerek, seviyelerini görüyor. Eğitim ve öğretim dönemi başında başlayan aylık deneme sınavları sene sonuna kadar devam ediyor. Deneme sınavları özellikle PYBS (Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı) ve LGS (Liseye Geçiş Sınavı)’de öğrenilen bilgilerin kullanılmasını sağlama, test çözme tekniklerini öğrenme ve ders başarısını artırma açısından öğrencilere önemli bir kazanım sağlıyor. Ayrıca Bilgi Evleri’nin alanında uzman branş öğretmenleri deneme sınavı sonuçlarına göre öğrencilere özel olarak eğitim planlama yapıyor. Deneme sınavlarında başarılı olan öğrencilere teşvik etmek amacıyla çeşitli ödüller de veriliyor.

BİZİ TAKİP EDİN

BÜLTEN